Sunday, 8 January 2012

awak. awak,,

AWAK,,
dah lame kan kite tak jumpe?
dah bertahun2 rsenye.
awak mken cantik laa.
saya sek0lah lain. awak sek0lah lain.
saya rindu laa nak satu sek0lah dgn awak lagi.
tapi ini semua takdir kan ?
awak.
dekat sek0lah saya.
saya diberikan bnyk pendedahan agama.
banyak benda saya baru belajar.
awak tau lah.saya bukannye budak baik.
 kdg2 rse nak mmber0ntak p0n ade.
sume nak kne ikut.
bile cuti.saya mmg excited nak jumpe awak.
tapi......................
saya rse serba salah laa.
knape?
saya rse sakit sgt. bile awak bergaul bebas dgn org bukan muhrim.
sye rse sedih bile awak sedih atau excited hnye sbb org yg bukan hak awak.
saye sedih tg0k awak amek ringan pasal aurat.
saya........tak tahu nak buat ape.
saya nak tegur. tapi saya tak berani lahh. saya tak0t awak jd dingin dgn sy.
kalau saya tegur nty saya takut awak ckp 'alah k0 p0n dulu mcm nie jgk '
emm.betullah iman sy tak cukup kuat.saya hnya mmpu membenci dlm hati.
tapi.  AWAK SAHABAT saya. saya tak nak baik s0rang2.
awak. 
saya akan jadi kuat kal0 awak p0n t0long saya.
kal0 awak same2 menarik saya ke arah jalan NYA.
kadang2 saya p0n termakan jugak awak ajak saya jalan2. saya ikut.
tapi bile awak bawak sy jumpe dgn org yg bukan muhrim saya.
saya terkedu. emm. mungken awak mmg rapat dengan dia k0t. tapi saya tetap rse tak senang.
sebab bilangan kite sikit.kalau ramai2 saya tak kisah.
awak.saya betul2 nak istiqamah dgn ape yg sy belajar  kat sek0lah.
jaga aurat.jaga pandangan. hormati orang tua. tunaikan kewajipan sbg org islam.
tapi saya tak kuat kalu sy s0rang. saya perlukan awak utk kuatkan saya. utk ingtkn saya kalau saya terlalai.
awak..saya betul sayang persahabatan kita.maaf andai saya ada menjauhkan diri. bukan saya nak mengelak dari awak. tapi saya rse serba salah! saya se0lah2 membiarkan awak ke arah jalan yg BENGKANG BENGK0K ! saya tak tahu nak buat mcm mne. saya nak cakap. saya tak reti nak susun ayat agar awak x terase.
awak.
saya tak tahu nak buat ape.

1 comment:

ingin katakan sesuatu?say it ! :)