Saturday, 7 January 2012

cuak !

ehm.

teringat aku waktu naek bas awam memalam.
tak malam lagi.naek pk0l nak dekat pk0l tujuh laa *
entah knape aku rse drebar tuhh baek arituhh.
sebab?ye lahh.kte bas pk0l tujuh.tp x jln2 jgk.
ohh.dy nak tunggu lagi k0t.ye lahh kesian pulak kal0 org laen nnt tak dapat naek bas.
bas akher la ktekan.ehm.even aku tak dapat tempat duduk.mke c0ol jepp.haha.
org mule pn0h.okeh2.relax.aku takkan ms0k ke dalam lagi.
budak2 kolej mne tah.ramai. LELAKI.
so maintain la kat depan.dgn seorg kwn aku kat sebelah.
tbe2 dtg segeng org laki mne tah.ms0k.mensardinkan bas !
okeh.sumpa cuak !
apsal?peh.mmg cuak ahh.aku ngan kawan aku yg perempuan nihh.
kne himpit dgn laki. mke maintain c0ol.haha :)  mule2 xde ape.tp ble bas start gerak.
alahai ! kwn aku jatuh nak kne dy0rang pulak! dek kerana inertia yg sgt high ~ 
mulelah dy0rang. "eh.eh". pastu gelak2. kwn aku nihh cepat2 bgn.aku cakap s0ri tak dpt nak t0long.
bdn aku p0n tak seimbang! aihh.bas nihh. g0yang dashat jgk nihh. mken lame mken rapat
mamat2 neyh.ehm.aku pegang payung rapat2.aku kal0 dy0rg buat ape2 kat kit0rang.aku da plan da nak kat0k dy0rg kuat2.* bjet berani.padahal dy0rg tuhh ramai * mulelah adegan usik mengusik. huh.bencinye laa aku dengan mamat2 nihh.ehmm.aku tataw laa dy0rng nihh asal mne.tak phm bhs dy0rg.bukan malaysia k0t?
haih.dlm atie.mmg la d0a dilindung dr segala yg taa baek.baru la mule nak engt yg mathurat
tak bace lagi ! barulah terkumat kamit nak bce.aihh.ape nak jadi la.
yg buat aku h0t. sepanjang kit0rg kne tuhh.sume yg ade buat derk jepp.
mule2 dlm atie k0t la budak laki k0lej td tuhh nak t0long.
konon2 mcm tbe2 ade putera kayangan mne dtg selamatkan laa. haha.
k0t laa nak bagi kit0rng duduk ke.tapi takde p0n.aku rse mcm kne gelak ngan dy0rg ade laa!
nseb la kann.akhernye smpe 1 tempat dy0rg p0n turun. ALHAMDULILLAH :D
point?ehm. andai kate laa anak mude skrg tr0k macam tuhh.spe yang akan jadi ketua kite suatu hari nanti? sape yg akan ganti pemimpin kite? org2 mcm tuhh yg kte nak harapkan? org2 mcm tuhh yg bakal jadikk suami untuk melindung isteri? emmmmmmmmmmm.. cuaknye.
wahai LELAKI . sedarlah. usia muda itu sekali shj. di usia inilah kite kne mantapkan ilmu.
mantapkan IMAN bukanlah lelaki semata2. PEREMPUAN p0n same laa.
kite lahh yg akan jadik ibu2 yg nak didik anak2 kite. kal0 nak anak baek. takkan la mak ngan ayah dia jahat kan. 99% peratus lahh k0npem anak jd baek sbb mk ayh dia didik el0k2.
cik nem0. iman tuhh tak b0leh diwarisi. hidayah itu milik Allah. 
okeh.bt0l.tapi ini salah satu care kan nakk anak jd baik. hidayah itu. kal0 tak dicari mcm mne nak dpt?
heh.ape yg aku da membebel nihh?
p0int aku senang jehh. andai REMAJA HARI INI R0SAK.ape akan jadi dgn generasi akan datang?? nakk ke kite hidup dalam keaadaan kucar kacir?? emm. k0rang sume j0mlah kite berubah ke arah yg Allah suruh.tak perlu skema sgt.tak perlu jd nerd p0n.
cukup sekadar kite ik0t ape Allah suruh. tinggalkan ape Allah larang.


p/s : hendak seribu daya. tak nak seribu dalih :) 

1 comment:

  1. klo saya jd anda maka sy akn cuak juge!
    haish! wahai umat, wake up n sedarlah tgjwb anda*tmas0k sy la*

    ReplyDelete

ingin katakan sesuatu?say it ! :)